Prefectul județului Bacău, Leonard Ioan Bulai, a susținut ieri, 21 martie 2021, la sala mare a Palatului Administrativ din Bacău, o conferință de presă la care au fost invitați sa participe doamna director DSP Bacău, dr. Mihaela Arim și domnul primar al municipiului Bacău, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

Conferința de presă a avut în vedere prezentarea măsurilor Hotărârii de Guvern nr. 293 din 10 martie 2021 ce se aplică în localitățile din județul Bacău în care rata incidentei cumulate a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid 19 se constată ca este mai mare de 3 la 1000 de locuitori.

Printre aceste localități se numără și municipiul Bacău, care a intrat astfel în scenariul roșu.

„Trebuie sa fim conștienți cu toții ca există niște reguli stabilite prin hotărâre de guvern ce trebuie respectate de toți. Instituțiile statului de la nivelul judetului Bacău vor face tot ce stă în puterea lor pentru ca aceste reguli să fie respectate. Există și excepții, de nerespectare a regulilor. Dar există și sancțiuni. Toate excepțiile sunt sancționate. De asemenea, există interes de la nivel central pentru a stabili reglementări astfel încât sa fie ținută sub control această pandemie. E important ca fiecare cetățean să fie responsabil și să respecte regulile de protecție pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor”, a precizat prefectul Leonard Bulai.

Măsurile ce se aplică în cazul localităților în care indicele de infectare a depășit 3 la mia de locuitori

“Este prevăzută limitarea accesului în interior în restaurante (n.r. – de luni, 22 martie), cafenele și baruri. În schimb este permisă activitatea acolo unde sunt terase sau în sistem catering. În ceea ce privește activitățile de spectacole în săli închise, la fel, sunt oprite”, a declarat Mihaela Arim, șefa DSP Bacău.

Aceasta a precizat că în cazul școlilor, deciziile privind scenariile de funcționare vor fi luate săptămânal, în funcție de situație.