Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 19 aleși locali, scrie stiripesurse.ro. Trei dintre aceștia sunt din județul Bacău, unul dintre ei fiind din Onești.

Potrivit comunicatului ANI, s-a constatat starea de incompatibilitate în cazul următorilor trei aleși din județul Bacău:

IVANCIU OVIDIU ADRIAN, Viceprimar al Comunei Răchitoasa, Județul Bacău – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local (mandatul 2016-2020), a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. din data de 18 iulie 2019, privind aprobarea achiziționării de către C.L. Răchitoasa a două terenuri situate în satul Răchitoasa, de la fratele persoanei evaluate, fără a se consemna în procesul-verbal al ședinței interesul personal pe care îl are.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din Codul administrativ.

GEABOC-BADIC RODICA-MIHAELA (foto mic), fost Consilier local în cadrul C.L. al Municipiului Onești, Județul Bacău – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020) GEABOC-BADIC RODICA-MIHAELA a participat la data de 14 august 2018 la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L al mun. Onești privind emiterea avizului pentru desfăşurarea activităţilor de prestări servicii de către societatea comercială al cărei unic acționar și administrator este soțul persoanei evaluate.

La data de 27 august 2018, ulterior adoptării acestei hotărâri, GEABOC-BADIC RODICA-MIHAELA a participat activ la dezbaterea și deliberarea proiectului de hotărâre privind soluționarea plângerii prealabile formulate de către o societate comercială împotriva prevederilor H.C.L. din data de 14 august 2018, susținând interesele firmei soțului său.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, prevederile art. 46, alin. 1 din Legea nr. 215/2001, coroborate cu prevederile art. 75 și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

GHERASIM CONSTANTIN, fost Consilier local în cadrul C.L. al Municipiului Bacău, Județul Bacău – INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului de consilier local în cadrul C.L. al Municipiului Bacău (23 iunie 2016 – 24 iulie 2018), societatea comercială la care persoana evaluată deținea calitatea de asociat, iar soția sa, calitatea de asociat și funcția de administrator, a încheiat un contract de furnizare produse cu Municipiul Bacău, fiind încălcate prevederile art. 90 din Legea nr. 161/2003.

VEZI AICI TOȚI ALEȘII DECLARAȚI INCOMPATIBILI DE ANI. (foto: imagine ilustrativă)