Fetița de 11 ani din Bacău care a fost dată dispărută luni seară, a fost găsită în cele din urmă prin intermediul unui mesaj care a stârnit panică printre cetățenii municipiului Bacău, dat fiind și ora târzie la care acesta a fost recepționat – 23.58 – oră la care mulți dintre oameni dormeau.

Mulți băcăuani s-au panicat în momentul în care telefonul a început să-i avertizeze zgomotos, dar mesajul RO-Alert emis de autorități a fost în cele din urmă de bun augur. În urma sesizării mesajului Ro-Alert, minora dispărută a apelat-o telefonic pe mama sa, spunându-i că se întoarce acasă.

IPJ Bacău: Criteriile de evaluare a cazurilor în vederea inițierii mesajului prin sistemul RO-ALERT sunt cele prevăzute de normele legale în vigoare pentru disparițiile în împrejurări alarmante.

Totodată, în evaluarea cazului sunt avute în vedere și prevederile art.9, alin.4 din O.U.G 105/2021, potrivit căruia “ Poliția Română poate utiliza sistemul de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT, atunci când este necesar sprijinul populației pentru căutarea copiilor dispăruți.”

În urma sesizării mesajului RO-ALERT, minora GUDULAI ALESSIA MARIA a apelat-o telefonic pe mama sa, spunându-i că dorește să se întoarcă acasă.

Polițiștii au ținut permanent legătura cu minora, fiind preluată de pe raza mun. Bacău și încredințată familiei.

Din primele verificări, a rezultat că aceasta nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

În vederea depistării minorei au fost desfășurate ample activități investigativ-operative. S-a colaborat în permanență cu jandarmii din cadrul Ijj și GMJ Bacău, Poliția Locală și Poliția Transporturi. Efectivele angrenate din cadrul IPJ Bacău au fost constituite din politiști ai Serviciului Investigații Criminale, Poliția mun. Bacău și Serviciul de Ordine Publică.