Poliţiştii au identificat şi reţinut doi tineri care, în perioada 06-13 februarie a.c., ar fi sustras bunuri din cinci autoturisme parcate pe raza comunei Sascut.

La data de 15 februarie a.c, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au depistat şi identificat doi tineri, de 18 şi 22 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate s-a stabilit că, tinerii ar fi sustras staţii de emisie – recepţie, radiocasetofoane, truse de chei auto şi alte bunuri din cinci autoturisme, parcate de raza comunei Sascut, în perioada 06-13 februarie a.c.

Poliţiştii au depistat în trafic autoturismul condus de tânărul de 22 de ani, iar în urma controlului acestuia, în înterior, au fost identificate o parte din bunurile sustrase.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 8.000 de lei a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 70 %.

Cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a preveni furturile de şi din auto, poliţiştii băcăuani vă recomandă:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt; Închideţi complet toate geamurile;

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să-l activaţi la părăsirea autoturismului;

Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului;

Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile; Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare (sisteme GPS, genţi, borsete, laptop-uri).

Sursa: IPJ Bacău