În urma unui proiect inițiat de Federația Română de Fotbal, trofeul Cupa României parcurge un traseu itinerant prin țară și poposește preț de câteva ore în localitățile din care echipele locale au performat de-a lungul anilor în această competiție.

Între localitățile în care va poposi trofeul Cupa României la fotbal se numără și patru orașe din județul Bacău: Bacău, Onești, Moinești și Buhuși.  Cu această ocazie, vor fi readuși în fața publicului iubitor de fotbal câțiva foști jucători din județ, precum Gogu Munteanu, Cristi Ciocoiu, Constantin Florian, Radu Ciobanu ori Costel Solomon.

Trofeul va ajunge în localitățile menționate joi, 18 februarie.

“Pentru o zi, respectiv pentru ziua de 18 februarie, cel mai ravnit trofeu din istoria fotbalului romanesc, “Cupa Romaniei”, va ajunge in patru orase din judetul Bacau: Onesti, Moinesti, Buhusi si Bacau. Proiectul, unul marca FRF, prin care redescoperim personaje si martori din cea mai spectaculoasa competitie fotbalistica din Romania, ii va readuce in fata publicului iubitor de fotbal pe cativa dintre eroii acelor vremuri, cum ar fi: Gogu Munteanu, Costel Solomon, Cristi Ciocoiu, Radu Ciobanu, Sorin Trofin, Nae Butuc ori C-tin Florian.

De-a lungul istoriei, echipe din Buhusi, Onesti, Moinesti si Bacau au reusit rezultate notabile, care au facut ca judetul Bacau sa se claseze in primele 16 judete, in clasamentul national all-time.

Fotbal Club Bacau, in editia 1990-1991, a reusit cea mai mare performanta, calificandu-se in finala cupei, pe care a pierdut-o, cu 2-1, in fata Universitatii Craiova. Din formatia antrenata atunci de regretatii, Mircea Nedelcu si Vasile Panait, faceau parte, printre altii: Alexa, Condurache (ambii trecuti la cele vesnice), Fasic, Capusa, Burleanu, Arteni, Ionescu, Gireada, Hodina, Jercalau ori Haidau. Pana sa ajunga in finala disputata pe “23 August” din Capitala, FC Bacau a trecut de Carpati Agnita, Muresul Toplita, FC Arges si Inter Sibiu.

Ce vremuri!!!”, a precizat Cristian Sava, președintele AJF Bacău.