Polițiștii de imigrări din județul Bacău, în urma activităților întreprinse, pe raza de competență, au depistat, cu ședere ilegală, trei  tinere, una  din Venezuela și două din Republica Moldova. Acestea sunt obligate prin decizie de returnare să părăsească România, în termen de 15 zile, două fiind sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 800 de lei.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Bacău, au desfășurat în primele două săptămâni ale anului, activități specifice de control pe raza de competență în scopul prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse au fost depistate 3 femei, cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, din Republica Bolivariana Venezuela și Republica Moldova, care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre, într-una din situații fiind revocată viza de intrare ca urmare a neîndeplinirii condițiilor de ședere.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare prin care sunt obligate să părăsească țara în termen de 15 zile, două dintre tinere fiind sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 800 de lei,  în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare. (sursa: comunicat Serviciul pentru Imigrări Bacău)