Porțiunea de drum de la sensul giratoriu “CAROM” până la limita municipiului Onești spre Adjud, care măsoară 5,2 kilometri și se prezintă într-o stare deplorabilă, urmează a fi modernizată complet până cel târziu anul viitor, în funcție de cum se va rezolva problema finanțării lucrărilor.

În cadrul ședinței Consiliului Local Onești de ieri (n.r. – joi, 26 aprilie), primarul Nicolae Gnatiuc a spus că executivul oneștean analizează în prezent trei soluții în vedere asigurării finanțării necesare reabilitării Căii Adjudului și a dat asigurări că acest drum se va face cel mai târziu anul viitor.

Legat de infrastructură rutieră, am prezentat cele 3 soluții aflate în analiză pentru modernizarea Căii Adjudului. Acestea sunt: atragerea unei finanțări din cadrul PNDL 3, accesarea unor resurse financiare nerambursabile din cadrul POR 2014-2020, Axa 1.3 sau, ca ultimă soluție, contractarea unui împrumut rambursabil destinat acestui important obiectiv”, a spus primarul Gnatiuc.

La începutul acestui an, porțiunea de drum care face obiectul discuției a fost predată în administrare Ministerului Transporturilor, prin votul consilierilor oneșteni, în speranța că acesta va fi reabilitat mai ușor.

Predarea drumului către Ministerul Transportului, care îl mai avusese în custodie, l-a determinat pe consilierul Gelu Panfil să exclame: Cred că este cel mai plimbat drum (n.r. – Calea Adjudului), atât de des s-a tot transferat din administrarea noastră în alte administrări și invers”.

Reabilitarea porțiunii de drum aflată în discuție ar costa în jur de 2-3 milioane de euro.