Termenul pentru depunerea ofertelor în vederea realizării Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic la Austostrada A13 Bacău – Brașov a expirat, trei companii manifestându-și interesul în acest sens.

Potrivit zdbc.ro, cele trei firme care s-au înscris în cursa pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic la Autostrada A 13 Bacău – Brașov via Onești sunt: Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA, asocierea Search Corporation SRL & Primacons Group SRL și TPF Inginerie SRL.

Prima firmă este spaniolă, având sediul central la Madrid, dar și o sucursală deschisă în România, la București, în sectorul 1, pe strada Gheorghe Lazăr.

Search Corporation, cu sediul tot în București, pe strada Căderea Bastiliei, este o subsidiară în România a firmei americane Search AVG. Inc.  Search Corporation și Primacons Group SRL (o firmă din București) colaborează de mai mulți ani la realizarea de studii de fezabilitate la proiecte mari de infrastructură din țară.

Și cea de-a treia firmă care a depus o ofertă pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic la Autostrada A13 Bacău – Brașov – PTF Inginerie SRL, este tot din București.

Sectorul Brașov – Bacău face parte din proiectul autostrăzii Iași – Bacău – Brașov de legare a Moldovei de Transilvania printr-o șosea de mare viteză.

Odată depuse ofertele, va începe procesul de evaluare în vederea atriburii contractului a cărui valoare este de 30 de milioane de lei fără TVA.