La data de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj piscicol, a transportului si comercializării ilegale a peştelui.

Polițiștii din mediul rural au acționat pe raza comunei Răcăciuni, pe albia râului Siret, precum și pe principalele drumuri și căi de comunicații.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate a fost identificată cantitatea de 76 de kg de peşte, de diferite specii, fără documente de provenienţă, precum şi 4 plase de tip monofilament, în lungime de aproximativ 300 de metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii au întocmit trei dosare penale în care continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art.64 din O.U.G. 23/2008.

Poliţiştii au depistat în trafic, pe DJ 252E, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din comuna Răcăciuni.
În urma controlului autoturismului efectuat de poliţişti a fost identificată cantitatea de 20 de kg de peşte, speciile crap şi caras, pentru care nu conducătorul auto nu deţinea documente legale.

Totodată, poliţiştii au identificat un atelaj hipo condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Orbeni, în care se afla un sac de rafie ce conţinea 53 de kg de peşte, speciile caras, crap şi plătică.

De asemenea, pe albia râului Siret, poliţiştii au depistat în flagrant, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 47 de ani, toţi din comuna Pânceşti, având asupra lor un sac de rafie în care se aflau 3 kg de peşte, specia caras, pentru care nu deţineau documente legale.

Cantitatea totală de 76 de kg de peşte a fost ridicată în vederea confiscării. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)