La data de 07 decembrie a.c, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au oprit în trafic, pe DJ 119 A, în comuna Sascut, un autoturism, condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Coţofăneşti.

Cu ocazia controlului autoturismului, au fost identificate şi ridicate un număr de trei arme de vânătoare prevăzute cu sistem artizanal de ochire şi iluminare, iar în portbagaj au fost găsite şase rate sălbatice împuşcate, care nu erau menţionate în autorizaţia de vânătoare.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase care au stabilit că, bărbatul de 50 de ani, însoţit de un tânăr de 20 de ani, din comuna Coţofăneşti şi unul de 31 de ani, din comuna Urecheşti au efectuat o partidă de vânătoare în baza autorizaţiei de vânătoare colectivă, valabilă pentru perioada 07-21 decembrie a.c., în urma căreia au împuşcat şase rate sălbatice fără a le menţiona în autorizaţie.

Autoturismul în cauză, cele trei arme de vânătoare şi 79 de cartuşe au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi transportul vânatului dobândit fără respectarea condiţiilor legale.

Sursa:IPJ Bacău