Poliţiştii au identificat şi reţinut trei tineri care, în noaptea de 17/18 octombrie a.c., ar fi sustras bunuri din opt autoturisme parcate în municipiul Bacău.

La data de 18 octombrie a.c, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău au depistat şi identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, toţi din localitate, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate s-a stabilit că tinerii ar fi sustras bani, telefoane, tablete şi alte bunuri din opt autoturisme, în noaptea de 17/18 octombrie a.c.

Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti în totalitate.

Cei trei tineri au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi au fost prezentaţi unităţii de Parchet care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Pentru a preveni furturile de şi din auto, poliţiştii băcăuani vă recomandă:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt;

Închideţi complet toate geamurile;

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să-l activaţi la părăsirea autoturismului;

Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului;

Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile;

Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare (sisteme GPS, genţi, borsete, laptop-uri);

În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor;

Este recomandat ca pe roţile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt;

Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.

Sursa: IPJ Bacău