Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii băcăuani, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Astfel, la data de 23 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Zemeş, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, au depistat în trafic un bărbat de 28 ani, din judeţul Suceava, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, ansamblu care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Moineşti, au rezultat diferenţe între situaţia faptică şi cea scriptică.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a administratorului societăţii care a emis documentele justificative ale materialului lemnos transportat precum şi la confiscarea cantităţii de 15,792 mc material lemnos.(sursa: IPJ Bacău)