Una dintre marile schimbări în boxul românesc şi în sportul băcăuan s-a petrecut din luna martie a acestui an. Relu Auraş, unul dintre cei mai proeminenţi antrenori români din toate timpurile, nu va mai antrena la SCM Bacău, ci la CSM Oneşti, scrie desteptarea.ro.

Relu Auraş este cel mai titrat şi mai galonat antrenor al boxului românesc, în palmaresul său figurând multe medalii olimpice, titluri de campioni mondiali şi europeni.

„Nu a fost deloc o decizie uşoară. Eu sunt un om legat de glie, sufleteşte vorbind. Ţin foarte mult la oraşul în care am copilărit, am învăţat, am devenit un antrenor de succes, cetăţean de onoare al municipiului şi al judeţului, am devenit la rândul meu părinte. Dar aici nu mai există atmosferă pentru performanţă. Niciunul dintre responsabilii importanţi ai oraşului nu s-a sesizat în privinţa situaţiei boxului, in privinţa mea şi a ceea ce eu reprezint.

Când s-a aflat în lumea boxului că plec de la Bacău, au fost câteva cluburi mari, de tradiţie în box, care au venit cu oferte. Dar am ales Oneştiul din mai multe motive. În primul rând, la Oneşti se vrea performanţă. S-a văzut asta de mult timp, de când la conducere a venit dna. Ingrid Istrate. Clubul a crescut în multe ramuri de sport şi şi-a păstrat numele bun pe care îl avea în altele. Voi face din secţia sa de box una dintre cele mai tari din România. Şi mă bucur că-l voi găsi aici pe Vasile Pradaiş, un antrenor cu  care am mai lucrat, care a alcătuit deja grupe de cadeţi şi juniori – mânat fiind de patriotism local, şi care deja face o excelentă activitate de selecţie”, a declarat Relu Auraș, pentru sursa citată.

ARTICOLUL INTEGRAL AICI