Un elev în vârstă de 17 ani, dintr-un sat din județul Bacău, a fost găsit, vineri, mort în sala de meditații a liceului la care învăța. Medicii l-au găsit pe băiat fără suflare, căzut cu fața în sus și cu o plagă înțepată la nivelul inimii. Elevul găsit fără suflare era în clasa a XII-a și, potrivit spuselor directoarei liceului unde a fost găsit mort, acesta ar fi avut temeri legate de succes la bacalaureat.

Evenimentul s-a petrecut într-un liceu din Miercurea Ciuc, iar șeful Serviciului de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat pentru AGERPRES că un echipaj cu medic a fost solicitat pentru a interveni în cazul unui copil de 17 ani, care ar fi încercat să se sinucidă şi şi-a tăiat venele.

Abia când a ajuns la faţa locului, echipajul a constatat că elevul era decedat, căzut cu faţa în sus şi avea o plagă înţepată la nivelul inimii.

“Când a ajuns acolo, ambulanţa cu medic a constatat că e adevărat că e vorba de o sinucidere, era o plagă înţepată, hemitorace stâng, la nivelul inimii. În sala de meditaţii, era căzut pe spate. Rigiditatea cadaverică era instalată, înseamnă că de câteva ore s-a produs tragedia. Medicul nu a putut decât să constate decesul”, a declarat şeful Serviciului de Ambulanţă Harghita.

Potrivit declarațiilor directoarei unde s-a produs evenimentul, elevul provenea dintr-un sat din județul Bacău (cel mai probabil situat în apropierea limitei administrative dintre județele Bacău și Harghita) și era foarte cuminte, doar că și introvertit și avea temeri privind succesul examenului de Bacalaureat pe care ar fi urmat să-l susțină vara viitoare, după cum notează desteptarea.ro.

“În momentul de faţă, sub supravegherea procurorului, poliţiştii desfăşoară activităţi de cercetare, de investigaţie şi toate celelalte activităţi specifice, pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs acest eveniment. În momentul de faţă s-a înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând ca poliţiştii anchetatori, sub coordonarea procurorului, să stabilească toate detaliile legate de acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.