Tocmai acum, când „o stropește” cu căldură ca-n zilele de vară, determinând o nouă creștere a nevoii de bere în rândul bărbaților, pe Calea Romanului, din Bacău, a avut loc o întâmplare nefericită, o tragedie în adevăratul sens al cuvântului, care a întristat brusc toți reprezentanții sexului puternic ce se aflau prin preajmă, în acel moment, apoi și pe restul din județ, fiindcă vestea s-a răspândit rapid, cu viteza cu care sunt golite halbele în vreme de arșiță!

Zeci de sticle cu bere s-au făcut țăndări, într-un zgomot asurzitor, insuportabil, după ce mai multe navete au aterizat direct pe asfaltul încins, dintr-un camion care transporta “medicamentul” către puținele terase rămase în picioare după valul de frig de-acum o săptămână-două.

“Mi-a rămas un nod în gât, am înghițit în sec, mi-e foarte greu să vă descriu ce am simțit în acele momente. Parcă mi-a înfipt cineva o săgeată în inimă! Nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce am trecut noi, cei care am fost martorii fără voie ai acestui tragic eveniment! Mi-au trebuit minute bune să mă dezmeticesc, dar nici acum nu-mi pot scoate din minte acele imagini. Câtă bere s-a dus pe Apa Sâmbetei, nu-mi vine să cred!”, a spus un bărbat, care apoi s-a scuzat: “Am plecat, trebuie neapărat să beau o bere, să uit de necazul ăsta!”

Risipa de bere a fost mare! După cum se poate observa din foto, un jet impresionant de bere curge pe asfalt din mașină, ceea ce înseamnă că multe alte sticle s-au făcut praf în interiorul camionului.

P.S. – Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

P.P.S. – Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de luni, 16 octombrie, pe drumul de la ieșirea din Bacău spre Roman.

Sursa foto: www.facebook.com/Roșu Marcel Ovidiu