Georgiana Onea, o tânără fotbalistă care a jucat la FC Oneşti, s-a stins din viață la doar 21 de ani, duminică seara. În urmă cu doi ani şi jumătate a fost operată la Roma de un cancer osos, notează digisport.ro.

Georgiana s-a luptat aproape patru ani pentru viaţa sa. A fost foarte curajoasă întotdeauna, iar acest lucru este evident şi din postarile pe care le-a făcut pe Facebook.

Georgiana Onea a învăţat în Adjud, la Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș”. I-a plăcut foarte mult fotbalul şi de aceea a evoluat la formația feminină FC Onești. De altfel, o accidentare la fotbal a dus la descoperirea teribilei maladii.

Pe 7 mai 2017, în timpul meciului dintre FC Onești și Venus Maramureș, Georgiana a fost lovită în gleznă. A sperat, ca orice sportiv, că este vorba doar despre o accidentare banală. Din păcate, lucrurile s-au dovedit grave, foarte grave. Georgiana a făcut ulterior mai multe investigaţii, iar diagnosticul a căzut ca o secure: Sarcomul Ewang. Adică un cancer osos.

Familia nu avea toată suma necesară unei operaţii în Italia, dar mulţi s-au implicat în adunarea fondurilor necesare pentru ca intervenţia să fie efectuată la Roma, la clinica Regina Elena.

Operaţia a fost realizată în iulie 2018, după ce înainte a fost internată o perioadă lungă la Spitalul Municipal din Bucureşti, la “Oncologie”. Italienii i-au spus că totul a ieşit bine şi ei sunt mulţumiţi de rezultat, aşa că Georgiana spera să-şi reia viaţa normală de dinainte.

Pe 6 ianuarie 2021, Georgiana le mulţumea celor care au fost alături de ea, printr-o postare pe Facebook

“Bună dragii mei, vreau să le mulțumesc din suflet tuturor celor ce și-au făcut timp și care v-ați gândit la mine prin a-mi ura “La mulți ani!” și multe alte gânduri minunate. 🤗Mulțumesc lui Dumnezeu din suflet că existați în viața mea și că îmi faceți mereu zilele mai frumoase și de multe ori mult mai ușoare! 🤗În mintea mea sunt multe alte cuvinte ce mi-aș dori să vi le transmit, dar mă voi opri aici din motiv de-a nu vă plictisi! 🙏🏻❤️Sunteți atât de minunați oameni buni🤗 Văzându-vă gândurile minunate transmise în privat, îmi dau seama cât de mult însemn pentru voi, și pentru asta mi-ați transmis emoții greu de stăpânit! 😢🤗❤️Dumnezeu să vă dea sănătate și fericire! ❤️🙏🏻❤️🤗 Ceea ce-mi doriți voi mie, asemenea vă doresc și eu vouă! 🤗❤️🙏🏻 Vă doresc un An Nou Fericit alături de cei dragi vouă! 🤗❤️Dumnezeu să vă binecuvânteze 🤗 Sunt fericită că vă am alături de mine cu gândul și sufletul.”

11 zile mai târziu se stingea din viaţă. Una mult prea scurtă! (foto mare: stirileprotv.ro; foto mic: digisport.ro)