Didi Prodan a decedat la vârsta de numai 44 de ani, după ce a suferit un infarct.

Jurnalistul Dorin Chioțea a anunțat tragedia, printr-un mesaj postat pe pagina sa de facebook. “Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urmă cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfârșitul său prematur de drum mă mâhnește profund. Este cea mai grea știre exclusivă pe care o dau în toată cariera mea. 
prodan-2Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaș tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soției sale, Licinia, care la 19.57 a anunțat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că „În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotări de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat”.
Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Chioțea.

Daniel Prodan a jucat alături de Hagi, Gică Popescu, Răducioiu și ceilalți “tricolori” la Campionatul Mondial din SUA, unde echipa națională a României a obținut cea mai mare performanță din toate timpurile, locul 5. Prodan a evoluat și la EURO 1996 și la Campionatul Mondial din 1998, el adunând 54 de meciuri sub tricolor, marcând și un gol.

Daniel Prodan a fost un adversar declarat al actualei conduceri a FRF, fiind angrenat într-un război pe față cu președintele Răzvan Burleanu.