Tragedia s-a petrecut duminică după-amiază (n.r. – 4 martie), în timp ce copilul se afla la joacă împreună cu alți patru copii, pe albia înghețată a râului Cașin.

Copilul a murit după ce gheața a cedat sub greutatea sa, iar el a ajuns în apă, fiind apoi tras de curenți, informează desteptarea.ro.

Am intervenit pentru degajarea unui minor din albia râului Caşin, pe raza comunei Buciumi. La faţa locului s-au deplasat un echipaj Smurd şi un echipaj pentru căutare cu barcă. Copilul a fost găsit sub gheaţă şi adus la mal, fiind preluat de echipajul Smurd, care a început manevrele de resuscitare, dar din nefericire fără rezultat, fiind declarat decesul la Spitalul Municipal Oneşti”, a spus mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, pentru sursa citată.

Intervenția pompierilor a avut loc în zona cătunului Conți, locuit de cetățeni de etnie romă, și pentru scoaterea copilului din apa înghețată a fost nevoie și de un buldoexcavator, cu care a fost spart stratul de gheață format de-a lungul albiei râului. Copilul a fost găsit 20 de metri în aval față de locul unde acesta căzuse în apă.

Câțiva oneșteni care locuiesc pe strada Libertății și care au văzut de la balcoane toată desfășurarea de forțe (pompieri, SMURD, poliție) nu înțelegeau ce anume s-a întâmplat.

Îmi pare rău să aud că a murit un copil. Chiar mă întrebam ce s-a întâmplat, că prea era agitație mare în zona aceea. Dumnezeu să-l ierte, sărăcuțul de el!”, a comentat o doamnă care încă din ziua tragediei își arătate îngrijorarea pe o rețea de socializare.