A doua avarie majoră produsă în această săptămână la o conductă de aducțiune de la Valea Uzului aparținând CRAB (Compania Regională de Apă Bacău) a lăsat tot municipiul Bacău fără apă!

Avaria s-a produs în această dimineață (n.r. – miercuri, 7 martie) , pe raza comunei Mărgineni, iar de la ora 12.00 băcăuanii nu mai apă potabilă la robinete.

Avaria este una de proporții, fapt pentru care – potrivit desteptarea.ro – “apa ar putea reveni la robinetele băcăuanilor cel mai devreme sâmbătă, 10 martie, începând cu ora 07.00”.

În aceste condiții, a fost nevoie de întrunirea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, unde s-au luat mai multe măsuri pentru ca populația să nu resimtă prea mult această deficiență temporară.

Astfel, au fost stabilite 11 puncte de distribuire a apei potabile și alte 17 locații pentru distribuirea către populație a apei nepotabile (vezi AICI toate aceste locații).

Totodată, după cum informează desteptarea.ro, s-au mai luat următoarele măsuri:

-punerea la dispoziţia unităţilor de învăţământ, la cerere, de eurocontainere pentru constituirea de rezerve de apă nepotabilă;

-evaluarea şi monitorizarea permanentă a situaţiei din unităţile de învăţământ şi informarea Inspectoratul Şcolar Judeţean cu privire la posibilitatea ca acesta să dispună suspendarea cursurilor în colegiile care deţin internate şi care nu vor beneficia de căldură, fiind racordate la sistemul centralizat;

-asistarea şi distribuirea de apă potabilă şi nepotabilă la domiciliul băcăuanilor care nu se pot deplasa şi care figurează în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Bacău.

Ca urmare a sistării furnizării apei, circa 1.000 de apartamente din Bacău au rămas și fără căldură, mai scrie sursa citată.

Până când avaria va fi remediată și se va relua regimul normal de lucru, apa nu va fi oprită complet, ci va fi furnizată cu program, între 6.00-8.00 dimineața și 18.00-20.00 seara, dar în funcție de stocurile acumulate și consumul înregistrat.

Marți, 6 martie, tot din cauza unei avarii produsă pe o conductă de aducțiune a CRAB, localitățile Onești, Tg. Ocna, Cașin, Tg. Trotuș și Pârgărești au rămas mai multe ore fără apă.