Zecile de TIR-uri care ocupă benzile de circulație și îngreunează traficul rutier în mai tot Oneștiul vor trebui mutate de proprietari în locația pe care administrația publică locală o amenajează special în acest sens. Mașinile mici car zac abandonate prin parcări vor fi la rândul lor depozitate în același loc.

Într-o postare pe Facebook, primarul Nicolae Gnatiuc a anunțat, în această dimineață, că în incinta oborului săptămânal (de la ieșirea din Onești spre Bacău), va fi amenajată o parcare publică pentru TIR-uri precum și o zonă de depozitare a mașinilor abandonate pe domeniul public.

Totodată, în zona respectivă va fi amenajat și un târg auto.

Parcările publice destinate TIR-urilor vor fi disponibile contracost, valoarea taxelor urmând a fi stabilită de consilierii oneșteni.

“Începând de săptămâna viitoare, aceste locaţii vor într-un proces de amenajare ce constă în: turnare platforme de beton; delimitare spaţii prin împrejmuiri; instalarea unui sistem de monitorizare video; extinderea rețelei de iluminat public existente; instalarea de grupuri sanitare.

Astfel, până la data de 01.01.2020, vom face toate demersurile pentru crearea cadrului legal de funcționare, după cum urmează: prin iniţierea unei hotărâri de consiliu local care să modifice în parte destinaţia oborului săptămânal din Oneşti; aprobarea unui regulament de funcţionare a celor 3 spaţii noi amenajate; aprobarea taxelor aferente funcţionării acestor activităţi. De reținut! Activitatea săptămânală a Oborului din Oneşti nu va fi afectată de aceste modificări”, se arată în postarea primarului din Onești. (sursa foto: facebook.com/PrimarOnesti)