În această perioadă, premergătoare Sfintelor Sărbători de Paști de rit ortodox, polițiștii băcăuani desfășoară zilnic activităţi pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 44 de evenimente, au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale, au constatat 40 de infracțiuni, iar pentru neregulile constatate în trafic au reținut 16 de permise de conducere.

La data de 04 aprilie a.c., poliţiştii au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 8 acțiuni punctuale și s-a intervenit la 44 de evenimente, dintre care 39 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost constatate 40 de infracţiuni şi 3 autori au fost prinşi în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 302 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 102.970 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.162,8 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier şi au aplicat 273 de sancţiuni contravenţionale.

Au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău