sdr
 

Dacă traiul e tot mai scump în zilele noastre, nici în lumea celor veșnice lucrurile nu stau diferit. Locurile de veci din Bacău se vând pentru niște sume uriașe.

În Bacău există 27 de cimitire. Nu se știe concret câte locuri de veci există și nici câte sunt disponibile. Cert este că cererea e mare și, din cauza prețurilor exorbitante, oamenii aleg să le cumpere din timp.

Pe platforma de vânzări OLX abundă anunțurile privind vânzarea unor locuri de veci. Potrivit adevarul.ro, mai mulți băcăuani și-au scos la vânzare pe OLX locurile de veci pe care le dețin în cimitirele din oraș la prețuri uriașe, de mii de euro. Cap de listă este un anunț, prin care proprietarul anunță că vinde un cavou cu 6 locuri de veci în Cimitirul Central din Bacău cu nu mai puțin de 17.000 de euro.

„Vând cavou tip criptă, în cimitirul central Bacău, situat în partea dreaptă a capelei, chiar pe mijloc, 6 locuri de veci, este liber de orice obligații, intrare laterală pe la obloanele negre! Pentru detalii mă puteți contacta”, se arată în anunțul postat pe platforma de vânzări.

Nu este singurul anunț de acest gen. Un alt băcăuan cere 13.500 de euro pentru două locuri de veci în același cimitir din oraș.

„2 locuri de veci, libere/nefolosite, în fața bisericii, lângă drumul principal. Deținute de aceeași familie din 1948. Poze recente (decembrie 2022). Localizare: zona B, rând 10, poziția 4B(centru) și 4C (sud) Prețul este pentru ambele locuri”, se menționează în anunțul de vânzare.

Un alt băcăuan oferă un loc de înmormântare „lângă oraș” pentru 3.500 de euro, prețul fiind negociabil, și face mențiunea: „Nu ofertați aiurea.” (foto: imagine ilustrativă)