Această actualizare a dosarelor este necesară “pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii”, se arată în anunțul publicat de Primăria Onești pe site-ul său oficial.
La data de 31 decembrie 2015, Primăria Onești avea înregistrate nu mai puțin de 210 astfel de solicitări, unele dintre ele fiind mai vechi chiar și de 10 ani.
Astfel, este foarte posibil ca unul dintre Balcanu Ionuț, Călin Ramona sau Frangulea Cătălin, care au depuse cereri în vederea obținerii unei locuințe ANL încă din anul 2002, să nu mai aibă nevoie de această casă, fie pentru că și-au achiziționat una între timp, fie pentru că nu mai locuiesc în municipiul Onești.
Este și cazul lui Lupu Daniel, care avea depusă o cerere pentru locuință ANL tot în anul 2002, dar a plecat din Onești în 2007, după cinci ani în care a așteptat în zadar să i se soluționeze solicitarea.
Și ca el presupunem că sunt mulți alții.
„Se știe foarte bine cum au fost repartizate aceste locuințe ANL, de când au fost date în folosință. Eu stăteam în apropiere și vedeam acolo parcate tot felul de mașini scumpe, și nu înțelegeam cum au unii bani de Audi sau de BMW și nu au de-o casă. Mi-am pierdut orice speranță că voi mai primi vreo casă de la Primărie”, ne-a declarat un tânăr.