Poliţiştii au identificat şi reţinut doi tineri, de 18 şi 23 de ani, care, în seara zilei de 27 ianuarie a.c.,în municipiul Bacău, ar fi deposedat, prin agresiune, un localnic de 15 ani, de un telefon mobil.

La data de 04 februarie a.c, poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău au fost sesizaţi de un minor de 15 ani, din localitate, despre faptul că, în seara zilei de 27 ianuarie, ar fi fost agresat de două persoane necunsocute şi i-ar fi fost sustras telefonul mobil.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate s-a stabilit că bănuiţii ar fi deposedat, prin violenţă, un localnic de 15 de ani, de un telefon mobil, în seara zilei de 27 ianuarie a.c., în timp ce acesta se deplasa către domiciliu.

Minorul ar fi fost abordat pe stradă de cei doi tineri, de 18 şi 23 de ani, ambii din comuna Vultureni, care l-ar fi deposedat prin acte de violenţă, de un telefon mobil în valoare de aproximativ 400 de lei.

Bănuiţii au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propuneri legale.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, poliţiştii vă recomandă:

  • Evitaţi deplasările pe trasee aflate in zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori in care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
  • Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.
  • Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane)
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
  • Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

Sursa: IPJ Bacău