Poliţiştii din Moineşti au reţinut, pentru 24 de ore, doi tineri, de 20, respectiv 26 de ani, ambii din comuna Gimeş-Făget, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe, distrugere, violare de domiciliu, furt în scop de folosinţă, conducerea unui autovehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.

La data de 07 martie a.c., în jurul orei 17.30, doi localnici, de 20 şi 26 de ani, s-ar fi deplasat la un bar din Ghimeş-Făget unde ar fi provocat scandal, ar fi agresat doi bărbaţi, de 47 şi 27 de ani, tulburând ordinea şi liniştea publică.

Ulterior, profitând de faptul că bărbatul de 47 de ani ar fi lăsat autoutilitara descuiată şi cu cheile în contact, tânărul de 26 de ani ar fi condus-o circa 2 km şi ar fi avariat-o într-un stâlp. Din verificările poliţiştilor a rezultat că tânărul în cauză nu deţinea permis de conducere şi avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi tineri ar fi coborât din autoutilitară, ar fi pătruns fără drept în locuinţa unui bărbat de 62 de ani şi i-ar fi distrus geamul de la uşa de acces în locuinţă.

În urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii i-au reţinut pe cei doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe, distrugere, violare de domiciliu, furt în scop de folosinţă, conducerea unui autovehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului şi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri legale. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)