Un caz soluţionat joi, 5 august, în aproximativ o oră, de Abaha, vine să confirme încă o dată abilităţile de excepţie pe care le are patrupedul poliţist. La data de 05 august a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizaţi de către o tânără de 21 de ani, din comuna Helegiu, despre faptul că, în aceeaşi zi, sora sa, de 23 de ani, ar fi plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit.

Ca urmare a sesizării, Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti s-au deplasat de urgenţă la faţa locului. A fost constituită echipă complexă de cercetare la faţa locului, din care a făcut parte şi Abaha, însoţită de conductorul său, agent şef principal Crimu Sorin (foto mic), precum şi mai mulţi voluntari.

Căutările au început de îndată, tânăra fiind găsită de poliţişti într-o cultură de viţă de vie la vreo câteva sute de metri de locuinţa sa, semiconştientă, afirmând că a îngurgitat mai multe pastile.

Aceasta a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale, rămânând sub supravegherea medicilor.

Mobilizarea promptă a poliţiştilor alături de devotatul patruped şi a voluntarilor, a condus la salvarea unei vieţi. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)