La data de 19 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău doi tineri de 22, respectiv 23 ani, ambii din Bacău, reţinuţi şi cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tentativă de furt calificat. Faţă de tânărul de 22 ani s-a dispus măsura controlului judiciar, iar tânărul de 23 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

La data de 28 august a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat de 51 ani, din Bacău, administrator la o societate ce are ca obiect de activitate schimbul valutar, dar şi amanet şi comercializare de metale preţioase, cu privire la faptul că, la unul din punctele societăţii, a fost identificat un perete care prezenta o gaură provocată cu un obiect dur.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

Astfel, în cadrul activităţilor specifice desfăşurate s-a reuşit identificarea a trei persoane bănuite de comiterea faptei.

La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii au depistat două dintre persoanele identificate, respectiv doi tineri de 22, respectiv 23 ani, ambii din Bacău, care au fost reţinuţi şi, ulterior prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propuneri legale. Faţă de tânărul de 22 ani s-a dispus măsura controlului judiciar, iar tânărul de 23 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, identificarea şi depistarea tuturor persoanelor care se fac vinovate de comiterea faptei. (sursa: IPJ Bacău)