Moineșteanca Daniela Andrioaie (foto mic) este studentă în ultimul an la Facultatea de Inginerie Aerospațială din București, unde este înscrisă la specializarea Construcții Aerospațiale. Daniela a făcut calcule pentru avioanele Airbus, optimizând traiectoriile, consumul şi nivelul de poluare, şi spune că pentru moment vrea să-şi dezvolte cunoştinţele în afara graniţelor ţării, deoarce sectorul aerospaţial din România nu a atins încă o anumită maturitate, scrie zf.ro.

Daniela Andrioaie a câștigat premiul I la categoria “Erasmus” în cadrul Galei Ligii Studenților Români în Străinătate, moineșteanca făcând practică la compania Airbus, unul dintre cei mai mari furnizori de produse, servicii și soluții aerospațiale la nivel global.

“Sectorul aerospaţial din România nu a atins încă o anumită maturitate, dar are un potenţial uriaş în această direcţie. Pentru moment vreau să acumulez experienţă şi  know how prin diverse colţuri ale lumi”, a spus Daniela Andrioaie, pentru sursa citată.

Daniela Andrioaie, care a plecat să studieze în Franța cu o bursă Erasmus în anul 3 de studii, a participat săptămânal la conferinţe cu centrele Airbus din toate locaţiile din Franţa, Germania şi Marea Britanie.

“Erasmus a fost o experienţă ce mi-a schimbat complet viitorul. Graţie acestei experienţe mi-am dat seama că ingredientul secret al reuşitei este sacrificiul: fie că a fost vorba de ore de somn sacrificate în favoarea studiului, fie organizarea eficientă a timpului pentru a face faţă sistemului francez extrem de dens din punct de vedere al informaţiilor şi total diferit de cel românesc”, a mai spus moineșteanca, pentru zf.ro.

Citește articolul integral AICI