Patru polițiști băcăuani au intervenit aseară de urgență pe o stradă din municipiul Bacău, după ce au fost sesizați despre faptul că un tânăr dorește să se sinucidă. Acesta se tăiase cu un cuțit în zona gâtului și agoniza pe stradă. Polițiștii i-au acordat primul ajutor până la sosirea celorlalte echipaje de intervenție, care au reușit stabilizarea tânărului.

Întâmplarea fost relatată cu lux de amănunte de Sindicatul Polițiștilor SIDEPOL Bacău:

O altă zi în Paradis: Ora 20:40, după o zi „liniștită”, stația radio prinde iar ”viață”: deplasați-vă de urgență pe Str. M., tentativă de suicid!

Patru colegi tineri, P.D.G., B.D. și S.A., toți membri ai Sindicatul Politistilor- Sidepol Bacău, și S.V. din cadrul Compartimentului de Siguranță Publică și Patrulare, au demarat în bine-cunoscuta „trombă” la fața locului. De ce așa? Pentru că viața are prioritate!

Scenă parcă desprinsă din scenariile exercițiilor destinate echipajelor de paramedici: un tânăr, în urma unei depresii a decis că viața nu mai are rost, așa că s-a tăiat în zona gâtului, în deșarta speranță că va scăpa de griji odată cu moartea prematură.

Colegii noștri ajunși primii la fața locului au acordat primul ajutor până când au ajuns celelalte echipaje de intervenție, care au reușit stabilizarea tânărului și transportarea lui la unitatea spitalicească.

Ne mândrim cu astfel de colegi salvatori și mulțumim că luptați alături de noi și de locuitorii Bacăului!

Oameni buni, în viață apar și tot vor apărea probleme. Noi, polițiștii și Poliția Română, suntem alături de voi în cazurile acestea dificile. Colegii noștri nu sunt la prima ”abatere” de acest fel, iar o vorbă, un sfat poate vă pot schimba gândirea.

Nu recurgeți la astfel de fapte în urma cărora să plângă cei dragi și apropiați ai voștri, mai bine ne căutați și…dăm noi cafeaua sau ceaiul…

Începem primăvară cu polițiștii și membrii SIDEPOL care salvează vieți!

Schimbarea suntem noi!