Paul Alexandru Toderaşc va sta după gratii pentru următorii 24 de ani, după ce a jefuit un bătrân de pe Valea Bârgăului, i-a luat viața și i-a dat foc la casă, relatează observator.tv.

Potrivit sursei citate, după ce l-a omorât pe bătrân, Toderașc ar fi mers la cârciuma din sat, unde a făcut cinste tuturor cu banii furați de la victima sa. Mai mult, beat fiind, acesta s-a lăudat cu banii pe care îi avea asupra lui, circa 2.000 de lei, dar şi cu faptele comise până să ajungă în zona Bârgăului, mai scrie sursa citată.

“Mi-a povestit toate grozăviile pe care le-a făcut. Am văzut că are o grămadă de bani. Mi-o spus şi vânzătoarea că o avut 20 de milioane. A numărat în fața mea peste zece milioane. Banii erau cu sânge, şi pe mână avea sânge”, a povestit la acea vreme un adolescent de 17 ani, care petrecuse şi el în barul respectiv în acea noapte.

Anchetatorii l-au găsit pe Toderașc după patru zile de căutări, pe când încerca să se deplaseze din localitatea în care domiciliază în judeţul Bacău, în judeţul Vaslui. Acesta a fost reţinut de oamenii legii şi apoi arestat preventiv, trimis rapid în judecată și condamnat.

„În baza art.38 alin.l şi art.39 alin. l lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, de 20 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a,b, d Cod penal pe o durată de 8 ani, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse principale, respectiv 4 ani închisoare, în total 24 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a,b,d Cod penal pe o durată de 8 ani, ce va fi executată de inculpat”, se arată în minuta instanței.

Totuși, sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel în termen de 10 zile. (sursa foto: observator.tv)