Un tânăr de 18 ani din comuna Livezi, județul Bacău, a fost transportat de urgență la Iași, cu elicopterul SMURD, cu suspiciune de infarct miocardic. Medicii urmăresc cazul, având în vedere vârsta fragedă pentru un astfel de diagnostic, dar mai ales pentru că tânărul se vaccinase în urmă cu doar 3 zile cu a doua doză de Pfizer, scrie zdbc.ro.

Tânărul de 18 ani a ajuns de urgență mai întâi la Spitalul din Onești, acolo unde a fost consultat și trimis cu elicopterul SMURD la Iași. „E un liceean, din comuna Livezi. A vanit cu dureri puternice în piept. A fost consultat cardio, după care s-a luat decizia de a-l trimite de urgență la Iași, cu suspiciune de infarct miocardic”, a declarat Gelu Nicolcea, managerul Spitalului Onești.

Acesta a confirmat că tânărul abia făcuse rapelul de câteva zile, însă a declarat că nu poate fi făcută deocamdată vreo legătură. „Sâmbătă a făcut rapelul, însă nu se poate face o legătură cu ce s-a întâmplat. Oricum, vom monitoriza cazul, având în vedere circumstanțele”, a mai precizat managerul Spitalului Onești.

Deocamdată, tânărul a fost dus de echipajul SMURD la Spitalul de Cardiologie din Iasi. „Nu există încă o confirmare a diagnosticului de infarct miocardic. Vom vedea după ce i se vor face testele necesare”, a declarat Diana Cimpoeșu, șeful UPU SMURD Iași pentru Ziarul de Bacău. (foto: arhivă)