Evenimentul rutier, care a implicat trei mașini, s-a produs la un semafor, din vina unui șofer de 32 de ani, din comuna Pârgărești, care nu a păstrat distanța de siguranță față de mașina din față. Din cercertările polițiștilor a reieșit faptul că acesta se urcase la volan băut.

La data de 05 septembrie a.c, în jurul orei 20:00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier cu victimă în Târgu- Ocna.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că un bărbat de 32 de ani, din comuna Pîrgăreşti, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Costache Negri, pe fondul nepăstrării unei distanţe de siguranţă, a acroşat un autoturism, condus regulamentar, în faţa sa, de un localmic de 33 de ani, care a fost proiectat într-un alt autoturism oprit regulamentar la culoarea roşie a semaforului electric, la volanul căruia se afla o femeie de 33 de ani din Oneşti.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea negativă, cu excepţia conducătorului auto de 32 de ani al cărui rezultat a fost 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Oneşti, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău