Un bărbat de 33 de ani a fost bătut și tâlhărit de doi necunoscuți, în timp ce se deplasa pe o alee din apropierea străzii Perchiului din Onești. Victima, căreia i-au fost luate telefonul și banii pe care-i avea la el, a reclamat incidentul la poliție, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că autorii tâlhăriei sunt doi tineri de 18 și 21 de ani.

Polițiștii oneșteni au percheziționat locuințele celor doi, iar ulterior telefonul furat a fost găsit la o casă de amanet din oraș. Cei doi tineri au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Gabriel Dumitrache, purtător de cuvânt IPJ Bacău: „La data de 13 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Onești sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești au pus în aplicare două mandate de percheziție, la domiciliile a doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Arestul I.P.J. Bacău.

La data de 26 octombrie a.c., Poliția Municipiului Onești a fost sesizată de un bărbat de 33 de ani despre faptul că, în jurul orei 06.00, în timp ce se deplasa pe o alee din proximitatea străzii Perchiului din municipiu, ar fi fost deposedat prin acte de violență de un telefon mobil și o sumă de bani de către două persoane necunoscute.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști au fost identificați doi tineri, de 18 și 21 de ani, ambii din localitate, bănuiți de comiterea faptei.

La data de 13 decembrie a.c. au fost puse în aplicare două mandate de percheziție, la domiciliile celor în cauză. Ulterior, polițiștii au descoperit telefonul mobil la un amanet din municipiu, acesta fiind ridicat și predat proprietarului.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi tineri și i-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

Ulterior, cei în cauză au fost prezentați instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.”