Dotat şi în prezent cu un sistem de camere video de supraveghere, municipiul Oneşti va beneficia în curând de o extindere a acestui sistem, în urma unui proiect investițional ce se ridică la valoarea de aproape 3 milioane de lei.

Nu mai puțin de 332 de astfel de aparate se vor adăuga celor deja existente. Autoritățile sunt convinse că în acest fel vor fi mult mai ușor de identificat autorii unor infracțiuni ori vor fi descurajate actele de vandalism. Polițiștii recunosc că au rezolvat mai multe cazuri cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

„Vești bune, s-a intrat în linie dreaptă! Astăzi (n.r. – marți, 3 ianuarie), ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare nerambursabilă: “Extindere sistem de supraveghere video pentru monitorizarea și prevenirea infracționalității în municipiul Onești”, în valoare de 2.906.592,22 lei.

Această lucrare constă în instalarea unui sistem de supraveghere video, la nivelul municipiului nostru, alcătuit din 332 de camere, după cum urmează:

– 40 de camere video IP 8 MP bullet;

– 40 camere video IP 5 MP bullet;

– 240 camere video IP 4 MP bullet;

– 12 camere IP LPR”, a precizat primarul Laurențiu Neghină.

Astfel, dintr-o încăpere special amenajată vor fi urmărite imaginile oferite de peste 500 de camere de supraveghere. Acestea vor monitoriza non-stop străzi, parcuri, piețe și parcări din Onești. (foto: Onestiul.ro/Data Tech)