Grupul Agricola din Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui, mezeluri şi produse ready meal din România, cu un rulaj de 160 de milioane de euro, a ajuns la 2.700 de angajaţi, iar peste 600 au fost recrutaţi anul trecut, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii companiei pentru zf.ro.

„Pe total, la nivel de grup, în anul 2022 am recrutat 636 de persoane, majoritatea personal muncitor. Numărul actual de personal este de 2.679”, a spus Ramona Popa, director de resurse umane în cadrul grupului Agricola.

„Costul majorării salariului minim începând cu luna iunie 2022 la nivelul grupului de firme Agricola a fost de 1,22 milioane de lei pe lună, adică 8,56 de milioane de lei în şapte luni. Creşterea în procente este de 12%”, a spus Ramona Popa.

Agricola este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa cărnii. Grupul are lanţ integrat pe partea de carne de pasăre, pentru că îşi creşte puii în propriile ferme. Carnea de porc este însă importată, iar producţia de mezeluri se realizează la Salbac, una dintre companiile din grup. La Europrod, altă companie din grup, se realizează produse ready meal. La Avicola Lumina, în Constanţa, grupul creşte găini pentru ouă, conform celor mai recente date. (foto: imagine ilustrativă)