Elena Pașcu Apăvăloaie, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la Primăria Onești, a anunțat ieri numele consilierilor locali propuși la alegerile din 27 septembrie. Conform uzuanțelor, prima poziție este ocupată de candidatul la funcția de primar, în speță de către Elena Pașcu Apăvăloaie, aceasta fiind urmată de Luminița Buliga (USR), de profesie economist, directorul filialei locale Alpha Bank.

A treia poziție pe listă îi aparține lui Ciprian Zarzu, actual consilier local PNL, dar cu mai multe mandate la activ. Economistul Gheorghe Cimpoieșu, administratorul organizației PLUS Onești, este pe locul 4 pe lista Alianței PNL-USR-PLUS pentru Consiliul Local Onești, iar pe locul 5 a fost trecut inginerul chimist Mihai Dumitru, director de producție la Chimcomplex Borzești și totodată consilier local din partea PNL.

Surprinzător, printre cele 28 de persoane propuse de Alianța PNL-USR-PLUS pentru Consiliul Local nu se numără antreprenorul Constantin Lazăr, candidatul PNL la Primăria Onești în urmă cu 4 ani, actual consilier local. Totuși, în calitate de președinte al organizației PNL Onești, Lazăr a fost prezent alături de reprezentanții PNL-USR-PLUS la depunerea candidaturii Elenei Pașcu Apăvăloaie și a listei pentru Consiliul Local.

La fel de surprinzătoare este și poziția pe care o ocupă pe lista comună PNL-USR-PLUS Constantin Florian, un politician cu experiență, actual consilier PNL și fost viceprimar în perioada 2008-2011 (din partea PDL). Acestuia i-a revenit abia poziția a 9-a, aproape sigur neeligibilă.

Astăzi, cu gândul la noi oneștenii, mi-am depus candidatura pentru funcția de primar al frumosului nostru oraș. Împreună cu toată dreapta unită, de astăzi avem toată nădejdea că schimbarea se apropie.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a menționat Elena Pașcu Apăvăloaie, într-o postare pe Facebook. (sursa foto mare: facebook.com/Elena Pașcu Apăvăloaie; foto mic:arhivă)