Sâmbătă, 25 martie 2023, micii matematicieni de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești au participat la faza județeană a Concursului Național ˶ Mate + ̋, inițiat de Școala Gimnazială ˶ Mihail Sadoveanu ̋ Huși, județul Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui și 25 de școli din județe diferite ale țării. Concursul este dedicat elevilor din clasele II-IV din unitățile de învățământ preuniversitar, de stat sau particulare.

Gazda concursului a fost Școala Gimnazială ˶Miron Costin ̋ Bacău, care organizează an de an faza județeană și națională.

La faza județeană a Concursului Național ˶ Mate + ̋ au participat peste 750 de elevi din județul Bacău. Școala Gimnazială Nr. 1 Onești a fost reprezentă de 28 de elevi de clasa a II-a, 13 elevi de clasa a III-a și 9 elevi de clasa a IV-a, îndrumați de învățătoarele: Gologan Ramona, Roșu Valentina, Schifirneț Loredana, Titere Daniela, Dascălu Daniela- Carmen, Moraru Steluța, Cozma Laura și Bolocan Mihaela.

În urma participării la etapa județeană a Concursului Național ˶ Mate + ̋, s-au calificat la faza națională a competiției școlare 18 elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Onești.

Aceștia sunt:

Clasa a II-a: Constand Tudor- Andrei, Ion Mihai, Ghitiu Matei, Bacîru Rareș- Ștefan, Bostan Adara- Ioana, Rusei David-Teodor, Micu Mihai, Tenie Tudor

Clasa a III-a: Popescu Alisia – Maria, Costache Letiția, Anghel Florin, Sava -Oancea Sara – Ștefania

Clasa a IV-a: Codreanu Sophia-Alexia, Doltu Maria- Flavia, Micu Mădălin, Tănase Ema Gabriela, Vrînceanu Ilinca, Rîngheanu Tudor

Pentru calificarea la etapa națională candidații au fost condiționați de obținerea a minim 90 de puncte, conform baremului. Elevii calificați au obținut punctaje între 90 și 100 de puncte.

Așadar, învățătoare şi elevi, deopotrivă, au depus eforturi continue şi de lungă durată, rezultatele fiind o consecinţă firească a acestora, o trudă cu folos, care s-a bucurat permanent de susținere din partea părinților- premisa succesului.

Felicitări şi succes la faza naţională, care se va desfășura pe 20 mai 2023, la Bacău, la Școala Gimnazială ˶Miron Costin ̋ ! (sursa: comunicat Școala Gimnazială Nr. 1 Onești; foto: imagine ilustrativă)