Suntem în plină pandemie. Sunt discuții zeci! Nici nu știi ce să mai crezi. Vorba lui Eminescu: Vreme trece, vreme vine/Toate-s vechi și nouă toate/Ce e rău și ce e bine/Tu te-ntreabă și socoate”.

Buun… De pe 15 încolo, cică mai scăpăm de stres. În primul rând, ne vom putea face mai “ochioși”. Unii dintre noi, fraierii în principal – pentru că restul au avut frizer/coafeză și-n vremuri de distanțare socială – vor da buzna ca să se facă “frumoși”. Să fim sinceri! Nu toți oamenii cu pieptenele și cu foarfeca au dus lipsă de activitate în toată această perioadă! Ați văzut vreun politician neîngrijit? Fiecare cu… frizerul mă-sii! Cum s-a descurcat fiecare.

Ne facem „gigea” dar…

Faza nașpa este că după 15 mai tot nu vom putea da nas în nas în cârciumi. Bine măcar că vom putea bea la scara blocului fără declarație! Musai în grupuri de maxim trei! Vom sta cuminței, cum ne-a învățat doamna educatoare, Pandemia, gâl-gâl, și vom tot aștepta dovezi. Gâl-gâl…, și-ncă o lună, gâl-gâl, altă lună, poate o mai apărea totuși și-o izoletă!

Chiar, a mai văzut careva în viața reală sau la tv vreo izoletă, altele decât cele de acum două luni, care-s deja imagini de arhivă?

Să-nțeleg că acum “covizii” nu mai colcăie pe străzi, prin “mun’cipii”, ca la început, ci oamenii se îmbolnăvesc “regulamentar”, direct pe secție, la spital?!!!

Țineți minte cum îi luau mascații de acasă p-alde Gigi Becali sau alții ca el, cu circ, televiziuni, care de reportaj care transmiteau în direct “spectacolul”? Eheee…

Și încă ceva. Cea mai importantă sursă de informare – celebrul Grup de Comunicare Strategică – a simplificat și mai mult modalitatea de transmitere a datelor. Nu mai știm nici măcar circuitul decedatului, când a fost internat, la ce spital, ce simptome prezenta, unde a fost transferat, unde a murit, etc.

Bine că ne lămurește CIFRA: DECES 998. (în paranteză fie spus, BĂRBAT, 64 ANI, JUDEȚ BACĂU. Dată confirmare: 26.04.2020, Dată deces: 12.05.2020. Comorbidități: CIC, HTA, Sindrom anemic). Și asta-i tot!

“Părând pe veci a răsări, din urmă moarte-l paște, căci toți se nasc spre a muri și mor spre a se naște”.

Suntem un neam de hoți. Și de proști. Și slugi. Și…