Subprefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, și-a anunțat astăzi demisia din funcție, într-o postare pe pagina personală de Facebook: “Dragii mei, astăzi închei o altă etapă din viața mea profesională, perioadă care a contribuit la experiența mea în domeniul administrativ. Parcursul meu continuă. Contez ca și până acum pe susținerea voastră. Mulțumesc!”

Coșa a ales că demisioneze în contextul apropierii alegerilor locale, intenția sa fiind de a candida la Consiliul Județean.

„Am făcut acest demers, pentru că intențiile mele sunt să candidez, în septembrie, la Consiliul Județean. Nu pot să vă spun exact pentru ce post, pentru că trebuie să treacă mai întâi prin forul decizional al partidului.

Însă, potrivit legii, după cum știți, prefecții și subprefecții trebuie să-și dea demisia din posturile pe care le ocupau, și asta cu cel puțin 50 de zile înainte de alegeri, dacă vor să candideze la locale.

Or, dacă o făceam prea târziu, exista riscul ca Guvernul să aprobe prea târziu și, astfel, să ratez participarea la alegerile din toamnă”, a declarat Maricica Luminița Coșa, pentru desteptarea.ro.