Luând în considerare situația epidemiologică din România și evoluția acesteia generată de COVID-19, spitalul nostru face eforturi financiare deosebite pentru asigurarea unei capacități medicale adecvate pentru gestionarea eficientă a situației la nivelul unității noastre sanitare.

În acest moment, spitalul nostru tratează toate cazurile infecțioase de la nivelul județului, altele decât cele cu virusul COVID-19. Avem amenajată și o zonă pentru cazurile suspecte de COVID-19, compusă dintr-un salon cu trei paturi și unul cu un pat, dar pe măsură ce numărul cazurilor de COVID-19 cresc, la nivel de județ, va trebui să tratăm și noi persoanele infectate cu COVID-19. Pentru a face față unei astfel de situații trebuie să ne unim forțele și să asigurăm pe lângă fondurile guvernamentale și alte fonduri necesare pentru achiziționarea aparaturii medicale specifice, a materialului de protecție și dezinfecție necesare luptei împotriva răspândirii și tratării coronavirusului COVID-19.

Împreună cu Primaria Municipiului Onești, cu oamenii de afaceri din oraș, alte persoane juridice și fizice, care sunt alături de Onești, spitalul nostru dorește să demareze o campanie de strângere de fonduri prin Asociația ”Septembrie Medical Oneștean”, coordonată în calitate de președinte de dr. Coman Raluca.

Aceste fonduri vor fi strânse într-un cont special și vor fi destinate pentru achiziția și amenajarea unui laborator de biologie moleculară care să permită testarea în masă pentru COVID-19. Până în acest moment s-au depus la spitalul nostru două oferte, dar perioada de achiziție este între 1 și 3 luni. În cazul în care achiziția va dura un timp peste care aceasta nu se mai justifică pentru scopul inițial, acela de a testa cât mai multe persoane în această perioadă, vom achiziționa altă aparatură medicală specifică, respectiv ventilatoare portabile și staționare, monitoare de funcții vitale și injectomate. În paralel se vor achiziționa și materiale de protecție și dezinfecție absolut necesare pentru securitatea personalului medical. Aparatura medicală și/sau materialele achiziționate de asociație din fondurile strânse vor fi donate prin contracte de donație/sponsorizare Spitalului Municipilului Onești.

În același timp, doritori vor putea face donații și în produse/echipamente/aparatură medicală, direct la Asociația ”Septembrie Medical Oneștean”, care are sediul la spitalul nostru, printr-un contract de donație/sponsorizare încheiat cu asociația.

Conducerea și personalul medical al Spitalului Municipal Onești ”Sfântul Ierarh Dr. Luca”, vă mulțumesc pentru implicarea în această acțiune, care are ca scop o cauză comună, sănătatea noastră, a tuturor.
Cont: RO47BTRLRONCRT0263457601
BANCA TRANSILVANIA
Asociația ”Septembrie Medical Oneștean”
Sediu: sat Balaneasa, com Livezi jud Bacau
CUI: 33474949