(P) .

Începând cu 15 iulie, ora 06.00, turiștii români care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas trebuie să facă unui test negativ pentru COVID-19. Testul PCR nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Ministerul Sănătății a publicat lista centrelor acreditate pentru efectuarea testelor PCR pentru COVID-19, este vorba despre 113 centre de testare din toată țara, atât de stat cât și private. Printre acestea se numără și trei centre din județul Bacău: DSP Bacău, Spitalul Județean de Urgență Bacău și Spitalul Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești.

Lista cu centrele acreditate (care conține denumirea instituției, adresa și numărul de telefon) poate fi consultată AICI.

Nu este de ajuns ca testele să fie efectuate în laboratoare acreditate. Certificatele eliberate trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei testate, potrivit MAE.

De asemenea, este în continuare necesară completarea formularului online, cu cel puțin 24 de ore înainte de a intra în Grecia.