Spitalul “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, alături de Spitalul Județean de Urgență Bacău, Spitalul Municipal de Urgență Moinești și Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, se numără printre cele 44 de unități medicale acreditate de Ministerul Sănătății pentru rezidențiat, zilele trecute, la nivel național.

Succesul este cu atât mai mare pentru spitalul din Onești și pentru cel din Buhuși cu cât acestea se numără printre cele doar cinci noi spitale municipale și orășenești din țară care au fost acreditate pentru rezidențiat de Ministerul Sănătății, în toată țara.

Spitalul din Onești a fost acreditat pentru rezidențiat în specializările: cardiologie, medicină internă, pediatrie și radiologie-imagistică medicală.

Spitalul din Buhuși a fost acreditat pentru rezidențiat pentru specializările boli infecțioase și medicină internă.

Spitalul din Moinești a primit acreditare pentru anestezie și terapie intensivă.

Cele mai multe specialități pentru care s-a aprobat rezidențiatul figurează în dreptul Spitalului Județean de Urgență Bacău:  anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, cardiologie, chirurgie generală, chirurgie pediatrică, chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, medicină de urgență, medicină internă, neonatologie, neurologie, oncologie medicală, ortopedie și traumatologie, psihiatrie, urologie.