În dimineaţa zilei de 03 februarie a.c. o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au depistat, pe DN 12A, în localitatea Straja, un bărbat de 38 de ani şi o femeie de 33 de ani, din Moineşti, soţ şi soţie, care se aflau într-un autoturism, staţionat pe marginea părţii carosabile.

În urma controlului efectuat poliţiştii au găsit în portbagajul autoturismului un motoferăstrău, un flex şi o bormaşină, pentru care cei doi nu au putut să precizeze provenienţa.

Astfel, extinzând verificările, poliţiştii au stabilit că bunurile au fost sustrase în cursul nopţii, din trei autoturisme parcate în faţa unui imobil din comuna Ghimeş-Făget, la care se adaugă şi suma de 120 lei, din torpedoul unuia dintre autovehicule.

Totodată, poliţiştii au stabilit din cercetările specifice efectuate că bărbatul este autorul a altor trei infracţiuni de furt din auto, săvârşite tot în cursul nopţii de 02/03 februarie a.c., pe raza comunei Ardeoani, cu un prejudiciu total de 1.730 lei.

În cauză bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Sursa: IPJ Bacău