O oneșteancă nu și-a putut ascunde dezamăgirea și totodată furia după ce s-a trezit în cutia poștală cu o somație de plată, emisă de Direcția Economico -Financiară din cadrul Primăriei Onești, pentru o sumă ridicolă. “Dacă, în termen de 15 zile de la primirea prezentei somații, nu veți achita sumele menționate pentru care termenul legal de plată a expirat sau nu veți face dovada stingerii acestora, în baza prevederilor art. 230 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, se va proceda la continuarea măsurilor de executare silită”, se arată în documentul trimis prin poștă tinerei.

În fapt, potrivit documentului, ar fi vorba despre o datorie de nici 100 de lei reprezentând impozit pe clădiri și taxă de salubrizare pentru persoane fizice. Numai că impozitul se poate pe clădiri se poate achita până la finalul anului, așa că ar mai rămâne doar suma datorată pentru gunoi, unde oneșteanca are de plătit nici mai mult, nici mai puțin de 32,79 lei. O sumă ridicolă.

“Ăștia care trimiteți aceste somații în poștă, cu executare silită, nu vă este puțin jenă? Executare silită pentru 33 de lei la gunoi? Dar ăstora care fură milioane, miliarde sau au datorii la întreținere și la stat de sute de milioane, ce le mai faceți? Să mă execuți de unde? Rușine să vă fie!”, a “explodat” tânăra, într-o postare pe Facebook. (foto mare: imagine ilustrativă)