Șomajul tehnic va fi prelungit până la 1 iunie, apoi după acea dată va exista o prelungire doar pentru câteva domenii de activitate, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, scrie observatornews.ro.

Ministrul a afirmat că Guvernul va sprijini ceilalți operatori economici să își reia activitatea printr-un pachet de măsuri active, pentru o perioadă de 3 luni în sumă fixă.

Șomajul tehnic se va prelungi cu siguranță. În primă instanță se va prelungi până la 1 iunie pentru toate domeniile acoperite și acum, iar de la 1 iunie doar pentru câteva. E importantă și legea votată în Parlament dar și opțiunea pe care Guvernul o avem pe baza studiilor epidemiologice, de a canaliza această măsură care totuși este pasivă. Înseamnă că persoana stă acasă, nu lucrează (…) Cei mai mulți angajatori sunt de bunăcredință, dar sunt și probleme. Am informații că există întârzieri la plata angajatorilor pentru angajați. Noi pentru luna martie am plătit de mult. Angajații care nu și-au primit banii de urgență să depună sesizare la Inspecția Muncii”, a spus ministrul Muncii, la un post de televiziune.