Primarul Bacăului, Cosmin Necula, a trimis către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o solicitare pentru a deschide de urgență circulația pe segmentul finalizat parte a Centurii Bacăului, este vorba despre tronsonul dintre E 85 (Nicolae Bălcescu) și DN 11 (ieșirea din Bacău spre Onești).

“Noi, băcăuanii, avem nevoie urgent de fluidizarea traficului, de reducerea timpului și a costurilor de transport și de scăderea poluării cauzată de emisiile de noxe. Tronsonul dintre E 85 (Nicolae Bălcescu) și DN 11 (ieșirea din Bacău spre Onești) măsoară 7,3 km si poate prelua traficul greu și traficul de tranzit, lucru pe care îl vom resimți cu toții prin descongestionarea circulației la intrarea de sud în municipiul Bacău.

Este inadmisibil ca tronsonul vestic să rămână închis până când premierul Orban și candidații PNL își vor face timp să inaugureze acest obiectiv în cântec de fanfară electorală.

Tocmai ei, cei care nu au contribuit cu ceva la realizarea acestui proiect vital pentru orașul nostru! Poate doar cu desene frumoase pe programele electorale ale candidaților PNL din ultimii 12 ani. Candidați care nici în ziua de astăzi nu știu pe unde trece centura, și vor ajunge pe șantier, la inaugurare, doar dacă ii duce cineva de mânuță”, a menționat primarul Bacăului, într-o postare pe Facebook.