Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa traficului rutier. În perioada 22-28 martie a.c., poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au constatat 24 de infracţiuni, din care 11 la regimul circulaţiei rutiere. Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 1251 de contravenții, din care 462 de sancţiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză, 51 pietonilor, 12 pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar restul pentru abateri de la acte normative. De asemenea, polițiștii au reținut 181 de permise de conducere din care 120 pentru încălcări ale regimului legal de viteză, 12 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 16 pentru depăşiri neregulamentare.

Poliţiştii au retras 11 certificate de înmatriculare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, în vederea creşterii siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.

Exemplu: Poliţiştii au depistat un tânăr de 20 de ani, din judeţul Neamţ care conducea un autoturism pe DN2-E85, în interiorul localităţii Cleja, cu viteza de 145 km/ h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2175 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)