La data de 7 decembrie a.c, în jurul orei 23.00, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au depistat în flagrant un bărbat de 56 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 08 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău au depistat în flagrant un bărbat de 44 de ani, din comuna Letea –Veche, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea mostrelor biologice de sânge.

La aceeaşi dată, poliţiştii rutieri din Oneşti au depistat în flagrant un bărbat de 31 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Caşin, sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. (sursa: IPJ Bacău)