Declarat admis la concursul din aprilie, care i-a dat practic dreptul să ocupe funcția de director de îngrijiri în cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, asistentul medical Sorin Roșca a rămas dintr-o dată pe dinafară, din cauza prevederilor legii-cadrul privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice.

Sorin Roșca (foto mic) nu mai este directorul de îngrijiri al Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, după ce s-a constatat că pentru această funcție sunt necesare, mai nou, studii superioare.

În aprilie, când Sorin Roșca a dat examenul, printre criteriile generale și cele specifice necesare pentru a putea participa la concurs nu era trecut nicăieri că este nevoie de studii superioare (vezi facsimil 1).

Numai că între timp a apărut Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, iar aceasta a schimbat complet datele problemei, în sensul că asistentul Sorin Roșca nu mai îndeplinește condițiile necesare (studii superioare) pentru a ocupa funcția de director de îngrijiri (vezi facsimil 2).

În aceste condiții, Sorin Roșca nu mai ocupă funcția de director de îngrijiri din cadrul spitalului din Onești, dar situația tot nu este lămurită pe deplin, ridicându-se cel puțin două probleme: poate o lege apărută în iunie să producă efecte retroactiv (Sorin Roșca a susținut concursul în luna aprilie), iar dacă da, atunci ce se întâmplă cu diferența de bani pe care a încasat-o Sorin Roșca în perioada în care a ocupat funcția de director de îngrijiri, mai precis din iunie (când a intrat în vigoare legea salarizării) și până în decembrie (când Sorin Roșca a fost revocat din funcție)?