Sâmbătă, 4 aprilie a.c., în urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au reţinut un tânăr de 18 ani, din comuna Motoşeni, bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, distrugere, lovire sau alte violenţe şi viol.

La data de 3 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Motoşeni au fost sesizaţi despre faptul că locuinţa unui localnic de 30 ani a luat foc.

Poliţiştii care s-au deplasat imediat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă şi au început activităţile specifice de investigare.

Astfel, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, în timp ce se afla pe raza satului Ţepoaia, deplasându-se spre locuinţă, proprietarul imobilului unde a izbucnit incendiul, respectiv bărbatul de 30 ani, a fost agresat fizic şi violat de către un tânăr de 18 ani, pe motiv că victima îi datora tânărului o sumă de bani. Ulterior, tânărul de 18 ani a urmărit victima până la domiciliul acesteia unde, a pătruns fără drept şi a înnoptat, împotriva voinţei bărbatului de 30 ani.

A doua zi, respectiv la data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, în absenţa victimei, tânărul de 18 ani a revenit la locuinţa persoanei vătămate, imobil pe care l-a incendiat.

Poliţiştii au reuşit identificarea şi depistarea tânărului de 18 ani, din comuna Motoşeni, bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, distrugere, lovire sau alte violenţe şi viol, iar la data de 4 aprilie a.c., acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, poliţiştii înaintând Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului propunerile legale.

Faţă de tânărul în cauză, Judecătoria Podu Turcului a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. (sursa: IPJ Bacău)